Toiminta

Pirkkalaiskirjailijat ry on Suomen ensimmäinen maakunnallinen kirjailijayhdistys. Se perustettiin hotelli Tammerissa Tampereella 21.11.1943. Lue Lisää yhdistyksemme historiasta!

Pirkkalaiskirjailijat toimii Pirkanmaan kirjailijoiden yhdyssiteenä, kirjailijantyön henkisten ja aineellisten edellytysten kehittäjänä.

Pirkkalaiskirjailijoiden toiminnan tavoitteena on innostaa suurta yleisöä lukemaan, tuoda kirjailijoita lähemmäksi lukevaa yleisöä ja edistää kotimaista kirjallisuutta.

Yhdistyksemme toimii aktiivisesti Pirkanmaalla järjestäen erilaisia kirjallisuustapahtumia ja toimimalla aktiivisesti kirjallisuutta edistävissä taidehankkeissa. Yhdistyksemme jäsenet tarjoavat myös erilaisia kirjallisuuteen liittyviä asiantuntijapalveluja sekä arvostelupalvelua harrastajakirjoittajille. Pirkkalaiskirjailijoilla on myös omaa julkaisutoimintaa.

Vuonna 2017 Pirkkalaiskirjailijoihin kuuluu 174 jäsentä. Pirkkalaiskirjailijat ry on Suomen kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan (Suunta) jäsen.

Jäseneksi?

Sääntöjemme mukaan Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö," joka on julkaissut riittävästi alkuperäistä kaunokirjallista tuotantoa ja jota taiteellisen tai ammatillisen tason perusteella voi pitää kirjailijana.”

Pirkkalaiskirjailijoiden jäseneksi voi pyrkiä ilmoittamalla asiasta suullisesti tai kirjallisesti hallituksen puheenjohtajalle tai jollekin hallituksen jäsenistä. Edellytämme, että hakija toimittaa yhdistyksen toimistoon julkaisuluettelonsa sekä ne teokset, joihin haluaa hakemuksessaan vedota. Toimiston osoite on Sammonkatu 2 as.1, 33540 Tampere. Kysy etukäteen tarkempia ohjeita sihteeriltä.

Käytäntönä on, että yleensä ainakin kaksi hallituksen jäsentä tutustuu ehdokkaan tuotantoon. Mikäli hallitus katsoo ehdokkaan täyttävän jäsenyyskriteerit, se tekee tästä esityksen yhdistyksen kokoukselle, joka päättää jäsenyydestä. Teoksista tai jäsenyyspäätöksistä ei anneta erikseen lausuntoa.

Sivun alkuun

Pirkkalaiskirjailijoiden logo Pirkkalaiskirjailijoiden blogi